Omejitve pri izvajanju športnih programov za obdobje 26.4. - 2.5.2021

Spoštovani,

Obveščamo vas, da je Vlada RS na 71. redni seji dne 21. 4. 2021 potrdila novi Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki predvideva dodatna sproščanja na področju športa.

Obenem je Vlada določila nova sproščanja začasnih omejitev tudi na drugih področjih, ki prav tako vplivajo na izvajanje športne dejavnosti.

Dodatna spuščanja so posledica prehoda Slovenije iz v "rdeče" v "oranžno" epidemiološko fazo.

Novi Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov bo stopil v veljavo v ponedeljek, 26. 4. 2021.

Na Direktoratu za šport pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport smo pripravili pregledno razlago veljavnih ukrepov in na ta način olajšati njihovo razumevanje.

Pregled in tolmačenje veljavnih ukrepov za obdobje 26. 4. – 2. 5. 2021 je preloženo v posebnem dokumentu in je namenjeno nadaljnjem informiranju posameznikom in organizacijam, ki delujejo na področju športa.
Bistvene novosti novih omejevalnih ukrepov so:
1. Opravljene so omejitve pri izvajanju športne vadbe športnikov (treningov). Po novem se treningi lahko izvajajo kontaktno za vse starostne in kakovostne skupine športnikov brez izjem, ob upoštevanju priporočil NIJZ in panožnih protokolov.
2. Odlok po novem dovoljuje izvajanje vseh športnih tekmovanj, ki so del uradnih tekmovalnih sistemov ne glede na starostne kategorije športnikov in kakovostni nivo.
3. Športno rekreativno vadbo je še naprej dovoljeno izvajati individualno oziroma v skupinah do 10 oseb pri čemer minimalna medosebna razdalja med izvajanjem športne dejavnosti ni več določena.
4. Redno tedensko testiranje je doučeno tudi za udeležence programov strokovnih usposabljanj v športu.
5. Odlok širi nabor priznanih cepiv na predlog Ministrstva za zdravje. Po novem so priznana tudi cepiva Janssen-Cilag (Johnson in Johnson), Sputnik V (Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology ), CoronaVac (Sinovac Biotech) in COVID-19 Vaccine (Sinopharm).
6. Od danes, 23. 4. 2021, ni več omejitev pri prehajanju med statističnimi regijami.

Novi Odloki so objavljeni v Uradnem listu RS št. 63/21, ki je dostope na povezavi: https://www.uradni-list.si/_pdf/2021/Ur/u2021063.pdf

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram