23. september - Dan slovenskega športa

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč polna šolska igrišča, obiskane gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.


Na datum, ko se spominjamo prvič zaigrane slovenske himne na Olimpijskih igrah v Sydneyu, bomo obuli
športne copate, napihnili žoge, zavrteli pedala, razgrnili joga blazine, si privoščili skok v vodo in še marsikaj.

23. septembra šteje čisto vsaka oblika telesne dejavnosti in prav zato bomo letos, skupaj z vami, naredili še korak dlje. Vabimo vas, da stopite v jesen aktivni in polni motivacije s podpisom športne zaveze. Spodbujamo vas, da ste aktivni, naredite nekaj dobrega zase ter podpišete športno zavezo. S klikom na uradno spletno stran praznika, kjer vpišete le svoje ime in rojstni kraj, prejmete potrdilo o svoji športni zavezi, ki naj vam služi kot dodatna motivacija za gibanje in zdrav življenjski slog. S podpisom se boste uvrstili tudi v žreb za olimpijsko obarvane nagrad, ki jih bo po koncu izziva (le-ta traja do 30. septembra) podelil Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, ki je tudi organizator pobude.


Bodite del slovenskega praznika, podpišite športno zavezo ter bodite aktivni!

Olimpijski komite Slovenije - ZŠZ

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram