31 twingov v Monzo, 14 voznikov iz Slovenije

Prva krožnohitrostna dirka v pokalu Twingo bo potekala na dirkališču v Monzi, kjer je v mednarodni konkurenci prijavljenih 14 slovenskih voznikov.

Pod pokroviteljstvom družbe ASP se bo konec tedna v Monzi začelo državno prvenstvo pokala Twingo, ki poteka v okviru mednarodnega pokala Twingo EuroCup.

Dvakratni prvak Nik Štefančič in po izboru AŠ2005 "Talent leta 2022" tokrat ne bo na štartu, saj se s pokalnim renault cliom 5 cup seli v mednarodni pokal ESET. V Monzo odhaja 31 twingov, ki bodo sestavljali pisano kombinacijo voznikov iz različnih držav. Prijavljenih je 14 voznikov iz Slovenije. Poleg Štefančiča za zdaj v konkurenci ni njegovega lanskega največjega tekmeca Mateja Ivanuše, zato pa lahko pričakujemo precejšnjo gnečo v borbi za mesta na stopničkah. Miha Fabijan, Luka Glazer, Rok Cerar, Dejan Robida in Luka Grm so se na dirkališčih izkazali že v lanski sezoni, mnogi bodo na dokazovanje čakali letos.

Pokal Twingo bo po Monzi potekal še na stezah Hungaroring, Slovakiaring, Imola, Most in Mugello. Zaključek sezone sledi jeseni še na Grobniku. Na vsaki prireditvi bosta še naprej potekali po dve dirki.

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram