62 prijav za GHD Tolmin

Ta konec tedna bo potekala druga izvedba gorskohitrostne dirke v Tolminu, ki bo tudi odprla letošnje državno prvenstvo. V soboto bosta na sporedu dva uradna treninga (prvi ob 13.00), v nedeljo pa dopoldan še en trening in popoldne dve tekmovalni vožnji. Tekmovalna proga bo enaka kot lani. Štart 4900 metrov dolge proge, pri kateri bodo tekmovalci premagali 446 višinskih metrov, bo v Volčah, cilj pa na mejnem prehodu Solarji.

“Prejeli smo 62 prijav. To je sicer nekaj manj kot lani, a smo kljub temu zadovoljni. Delamo na tem, da bi ta dirka postala tradicionalna in pri tem pozdravljam podporo lokalne skupnosti in tudi gospodarstva. Letos bomo prireditev izpeljali v dveh dneh, v soboto zvečer bo tudi koncert in s temi dodatki v programu želimo še razširiti celoten dogodek,” pravi predsednik organizacijskega odbora Aljoša Gregorič.

Sodeč po prijavah bosta glavna favorita Milan Bubnič (lancia delta) in Janko Čebron (mitsubishi lancer), ki se mu je do tehnične okvare zmaga nasmihala že lani. Lanski zmagovalec Matic Kogej na dirko ni prijavljen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram