Avbelj in Peljhan z odliko v Italiji

Boštjan Avbelj, lanski Avtomobilist leta v Sloveniji, je z odliko začel novo sezono. Na kratkem makadamskem reliju v okolici Arezza je predse spustil le aktualnega italijanskega prvaka in še to le za 0,3 sekunde.

Za Boštjana Avblja in Damijana Andrejko (škoda fabia rally2) je bil to šele drugi makadamski reli v karieri. Po zmagi na decembrskem reliju Prealpi Mastershow sta Slovenca novo sezono začela na krajšem makadamskem reliju pri italijanskem Arezzu. Avbelj, lani prvak italijanskega prvenstva IRC in Avtomobilist leta v Sloveniji, je kljub pomanjkanju kilometrine na makadamu odpeljal odlično.

Po devetih hitrostnih preizkušnjah je o zmagovalcu odločalo manj kot pol sekunde. Zmage se je veselil Andrea Crugnola (citroen C3 rally2), aktualni italijanski prvak v absolutnem prvenstvu (CIR). Avbelj je v zaključku relija dobil dve hitrostni preizkušnji, a bil za Crugnolo vendarle 0,3 sekunde prekratek. Tretje mesto je osvojil Alessandro Bettega (škoda fabia rally2), četrto pa ob Crugnoli še drugi voznik italijanskega Citroena - Umberto Scandola.

Na reliju Terre Valle del Tevere je poleg Avblja zelo uspešno nastopila tudi posadka Darko Peljhan - Matej Čar (mitsubishi lancer EVO9). Kljub manjšim tehničnim težavam sta bila trinajsta skupno in najhitrejša v svojem razredu N4.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram