Avbelj odličen na slavnem reliju v Italiji

Boštjan Avbelj in Damijan Andrejka (škoda fabia rally2) sta uspešno odpeljala reli za italijansko državno prvenstvo na Siciliji. Reli Targa Florio sta končala kot skupno peta, v razvrstitvi italijanskega DP pa kot četrta posadka.

Targa Florio je ena najbolj slavnih avtomobilskih dirk, ki je v zadnjih dveh dnevih doživela že svojo 107. izvedbo. Leta 1978 se je preoblikovala iz dirke športnih avtomobilov po sicilijanskih cestah v klasični reli. Tretja preizkušnja italijanskega državnega prvenstva je spet minila v znamenju zmage prvaka Andree Crugnole (citroen C3 rally2), s petim mestom pa sta reli zaključila Slovenca Boštjan Avbelj in Damijan Andrejka (škoda fabia rally2).

Presenetil je drugouvrščeni domačin Marco Runfola (ne vozi za italijansko DP), Avblju pa je do četrtega mesta zmanjkalo 2,2 sekunde oziroma do drugega le dobra desetinka na kilometer hitrostne preizkušnje. Tri tretja mesta na posameznih HP so bila odličen izkupiček na reliju, kjer je slovenska posadka nastopila prvič in se morala tudi ponovno zbrati po prevračanju na prejšnjem reliju pri Albi. Ker je imel reli koeficient 1,5, bodo točke za Avblja pomembne za napredovanje po lestvici skupnega seštevka.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram