Avblju še drugi italijanski skalp

Boštjan Avbelj in sovoznik Damijan Andrejka sta po spomladanski zmagi na reliju Piancavallo ob koncu sezone osvojila še en italijanski skalp. Najhitrejša sta bila na reliju Bassano.

Boštjan Avbelj in Damijan Andrejka sta tudi tokrat vozila škodo fabio R5 ekipe Munaretto in bila na tradicionalnem reliju Bassano izjemno prepričljiva. Že na petkovi večerni hitrostni preizkušnji sta dosegla z naskokom najboljši rezultat in nato tudi v sobotnem jutru nadaljevala z odličnimi časi. Od šestih izpeljanih hitrostnih preizkušenj (ena so odpovedali) Avbelj le na eni ni postavil najboljšega časa. Prednost v cilju je znašala 28 sekund in to pred voznikom dirkalnika WRC. Konkurenco v primerljivih dirkalnikih R5 je Avbelj ugnal za skoraj 36 sekund.

Avbelj in Andrejka sta tako dosegla še drugo veliko italijansko zmago v tej sezoni. Spomladi sta že slavila na reliju Piancavallo, pravi klasiki italijanskega relija. Žal je bil osrednji del sezone zanju tudi v znamenju napak in smole, sicer bi ob koncu sezone lahko posegla celo v vrh italijanskega prvenstva IRC.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram