Avtokros v Moravčah: pričakovanje vrhunskih dirk

Konec tedna bo poligon KAPŠ pri Moravčah spet v znamenju dirk v avtokrosu. Prijavilo se je kar 58 tekmovalcev iz osmih različnih držav.

Pri Moravčah se je spomladi državno prvenstvo v avtokrosu začelo, po dveh dirkah na Hrvaškem pa se karavana slovenskega avtokrosa tja jeseni spet vrača. Tako kot lani bo zaključna dirka leta štela tudi za FIA centralno-evropsko cono, kar še močno povečuje tako kakovost voznikov kot tudi samo številčnost.

Lista prijavljenih voznikov: http://www.avtokrosarena.com/wp-content/uploads/2022/10/LISTA-PRIJAV-KAPS-2022-II.pdf

Organizatorjem iz vrst ASC Mustang se je prijavilo kar 58 voznikov iz osmih različnih držav. Štirinajst voznikov je prijavljenih v razred buggyjev (D3), po trinajst pa v vse bolj uveljavljeni razred cross kart in Divizijo 1A. Ob tem je enajst voznikov prijavljenih še v Divizijo 1, štiri pa so prihod napovedali tudi z 1,6-litrskimi buggyji. Posebnost prireditve bo tudi dirka v mladinski konkurenci junior buggy, kjer so prijavljeni trije tekmovalci - med njimi tudi dekle.

V soboto bodo potekali najprej neuradni treningi, od 13. ure naprej pa kvalifikacije po vseh razredih. V nedeljo sledijo še dirke, ki se bodo začele ob 10. uri.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram