Avtokrosisti prvič v Gambetićih

Gambetići v hrvaški Istri so gostili prvo dirko državnega prvenstva v avtokrosu, ki je štela tudi za FIA centralno-evropsko cono. To je bila tako lepa priložnost tudi za mednarodne uspehe najboljši slovenskih avtokrosistov.

V razredu SuperBuggy je vlogo favorita upravičil Igor Kern. Za pet sekund je ugnal Avstrijca Markusa Thomasa, med Slovenci pa so sledili Robert Kociper, Tomaž Burja in David Kosirnik.

Številčne in napete so bile dirke v razredu Kart Cross. Vozilo je devet voznikov iz Slovenije, zmago pa je v finalu prepričljivo slavil Tom Nemarnik. Drugi je bil Mitja Petrovčič, tretji pa med Slovenci Boštjan Jenc. Sledila sta Marko Hribar in Vito Komatar.

Tako Nemarnik kot Kern sta poleg finalne dobila tudi vse predfinalne vožnje.

V Diviziji 1a je dirko v Gambetićih dobil Žiga Kraševec (VW polo) in s tem spomnil na prepričljive vožnje iz lanske sezone. Kraševec je bil nepremagljiv že v predfinalnih vožnjah. Na stopničkah sta bila še Tilen Pogačar (seat ibiza) in Mitja Velkavrh (suzuki baleno).

V diviziji 3a je bil s 1.600-kubičnim buggyjem edini Slovenec na dirki Silvester Jeras. V diviziji 1 je dirko dobil Aleksander Križman (mitsubishi), drugi je bil Primož Omahna (audi).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram