Boštjan Avbelj je novi prvak italijanskega prvenstva IRC!

Sanjski zaključek izjemne sezone Boštjana Avblja in sovoznika Damijana Andrejke (škoda fabia rally2). Na reliju Bassano sta Slovenca prepričljivo ubranila vodstvo v skupnem seštevku prvenstva IRC, saj sta bila tudi tokrat boljša od obeh glavnih tekmecev - Andree Nucite in Luce Rossettija. V skupni razvrstitvi tokrat zmaga pripadla Nikolayju Gryazinu, Avblju pa druga letošnja zmaga v IRC na štirih relijih. Iskrene čestitke izjemno hitri slovenski posadki, ki je letos v objektivno zelo močni konkurenci postavila enega največjih dosežkov slovenskega relija na mednarodni ravni.

Čeprav je Avbelj v skupni razvrstitvi vodil že pred relijem, je bil razplet prvenstva vseeno nepredvidljv. Od štirih relijih namreč v skupni seštevek štejejo le trije najboljši rezultati, za nameček je imel reli v Bassanu najvišji koeficient 1,5. Na zadnjih sedmih hitrostnih preizkušnjah je bilo tako v igri še 80 točk. Avbelj je s svojo predstavo, s katero je ugnal tako Nucito kot Rossettija, na najboljši mogoči način ovrgel vse dvome o svojem uspehu.

“Sanjski dan zame. Že pred štartom sem želel napasti na vso moč in se nisem zanašal na prednost v skupnem seštevku. Dirka je bila zelo lepa in zahtevna, z današnjim dirkanjem pa sem zelo zadovoljen. Naslov prvaka pomeni veliko, saj sem ga dosegel proti dvema veliko bolj izkušenima tekmecema,” je v cilju relija povedal Avbelj.

foto: IRC

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram