Bubnič devetič državni gorski prvak

Milan Bubnič (lancia delta) je z zmago na gorski dirki v Čedadi že devetič postal državni prvak, v diviziji I na zadnji dirki do naslova prvaka Klemen Trček (MG ZR 105).

Za nami je zelo napeta gorska sezona. Že dolgo razlike v točkah niso bile tako majhne. Toda na stezi, takrat ko ni bilo tehničnih težav z lancio delto, je že deveto leto kraljeval Milan Bubnič. Danes je naslov prvaka potrdil z zmago v Čedadu. Najhitrejši je bil v obeh tekmovalnih vožnjah, kar je seveda zadoščalo za naslov. Bubnič je v Čedad namreč že prišel kot vodilni v skupnem seštevku.

Drugo mesto v Čedadu za Matevža Čudna (mitsubishi lancer), ki je za Bubničem zaostal za 14,4 sekunde. Tretji na italijanski dirki Janko Čebron (mitsubishi lancer). Čuden je osvojil naslov podprvaka v skupni razvrstitvi, že prej je bil z renault cliom prepričljiv državni prvak v diviziji II.

Trček do naslova v diviziji I

V Čedadu je prišlo do odločitve tudi v diviziji I. Klemen Trček (MG ZR 105) je rutinirano branil prednost v skupnem seštevku, saj mu je za naslov prvaka zadoščalo že drugo mesto. Sezono je na lep način sklenil Domen Svet (renault clio rally5), ki je bil v Čedadu od Trčka sicer hitrejši za 20 sekund.

V diviziji II tokrat prva zmaga Patrika Ruzzierja (fiat punto kit car), drugi je bil Anže Dovjak (peugeot 208 rally4).

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram