Bubnič že prvak, kdo bo naslednji?

Na zadnji gorskohitrostni dirki v Ilirski Bistrici je Milan Bubnič (lancia delta) s peto zmago že desetič postal državni prvak. Na zadnjih dveh dirkah v Buzetu in Podnanosu bo zato v ospredju le še vprašanje podprvaka, za katerega se bodo potegovali Anže Dovjak (peugeot 208 rally4), Janko Čebron (mitsubishi lancer) in Patrik Ruzzier (fiat punto kit car).

Dovjak se nezadržno bliža naslovu državnega prvaka v Razredu 5a. Mladi voznik je letos zmagal trikrat in bil dvakrat drugi, obakrat ga je ugnal le Aleš Prek (honda civic). Dovjaku lahko naslov prvaka prepreči le še Mark Žgavec (citroen DS3), a razlika med njima je že velikih 38 točk. Že v Buzetu bi lahko Dovjak, če bo dirko končal pred Žgavcem, tudi teoretično potrdil naslov državnega prvaka. Oba sta vodilna tudi v mladinski kategoriji do 23 let.

V razredu 3 kljub dvema odstopoma še vedno najbolje kaže Čebronu, glavni tekmec pa bo sodeč po doseženih časih prav Ruzzier.

Najbolj napeto bo v Razredu 5b, kjer se je po Ilirski Bistrici Jan Pivk (MG ZR 105) po točkah izenačil s prvakom Klemnom Trčkom (MG ZR 105). Oba sta trenutno prepričljiva favorita za naslov. Pivk je zmagal dvakrat, Trček pa enkrat, toda nikoli ni bil slabši od drugega mesta. Nejcu Trčku in Žanu Cankarju (oba MG ZR 105) na zadnjih dveh dirkah ostajajo le še teoretične možnosti za naslov prvaka.

V gorski razvrstitvi pokala Twingo je do konca ostala le še dirka v Podnanosu. Kot vodilni bo na zadnjo dirko odpotoval Miha Fabijan, ki ima šest točk naskoka pred Gašperjem Kosom in 12 točk pred Davidom Stuškom. Fabijanu na zadnji dirki za ubranitev naslova zadošča drugo mesto.

V pokalni razvrstitvi Divizije 3 med starodobniki najbolje kaže Matevžu Korošcu (BMW 325i), med ženskimi voznicami pa kljub odstopu na zadnji dirki še vedno Lini Vidmar (autobianchi A112). Drugo mesto je prevzela Tijana Vidmar (peugeot 106). Če bo uspela za zadnji dve dirki popraviti menjalnik v zastavi yugu integrale, favoritinja kljub dvema odstopoma ostaja Sanja Smrdelj.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram