Bubniču zmaga in enajsti naslov

Z gorsko dirko v Čedadu se je zaključilo letošnje gorsko državno prvenstvo. Prvi junak dirke je Milan Bubnič (lancia delta), ki je na italijanski gorski dirki prepričljivo ugnal svojega glavnega tekmeca Anžeta Dovjaka (hyundai i30 TCR) in nadoknadil zaostanek dveh točk v skupnem seštevku.

Zmago Bubniča je ogrožal Matej Grudnik (renault clio E1) - najhitrejši je bil na treningu, v prvi tekmovalni vožnji pa naredil napako, rahlo poškodoval dirkalnik in odstopil. Tako je v skupnem seštevku prvi Bubnič, drugi Dovjak, tretji pa Matevž Čuden (porsche GT3). Za Bubniča je to že enajsti naslov gorskohitrostnega prvaka, nepremagan je že devet let zaporedoma.

Medtem ko je bil na dirki drugi najhitrejši Slovenec Vladimir Stankovič (osella PA21), je v državnem prvenstvu tretje mesto pripadlo Alojzu Udovču (renault clio R3). S tem je postal državni prvak v Razredu 5a; po prvi vožnji je kazalo še na zmago in naslov Klemna Trčka (renault clio RS), toda po okvari menjalnika je Trček odstopil.

V skupni razvrstitvi so med Slovenci sledili Dejan Mašera (fiat 850), Jani Vuk (fiat uno 1,6) in Bogdan Černač (yugo proto). V Razredu 5b je zmagal Nejc Kukec (suzuki swift) pred Mašo Eržen (peugeot 306) in Boštjanom Tratnikom (MG ZR 105).

Med starodobniki v Diviziji 3 na vrhu Gerald Glinzner (porsche 911), Matjaž Korošec (BMW 325i) in Boštjan Urbančič (fiat 128 coupe). Glinzner je z zmago prehitel Urbančiča in postal državni prvak.

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram