Čebron hiter v Italiji, do odstopa odlično tudi Grossi

Janko Čebron in Andrej Kavčič (mitsubishi lancer EVO9) sta bila po odstopu posadke Grossi-Bertlot (okvara polosi na peugeotu 208 rally4) najuspešnejša slovenska dvojica na reliju Friulia Venezia Giulia (nekdanji Alpi Orientali) v okolici Vidma in Čedada.

Čebron je bil skupno uvrščen na 21. mesto, zmagal pa je v razredu N4. Za tri minute je ugnal Nemca Kainza, ki mu je tokrat zapiske (v angleščini) bral slovenski sovoznik Aljaž Gec.

V cilju tudi posadka Prunk-Bobič (peugeot 208 R2) in sicer na sedmem mestu v svojem razredu R2B. Prunk je bil tudi peti v razvrstitvi mladih voznikov do 25 let.

Omenjeni Grossi je v Italiji sicer vozil odlično in je bil po tretji preizkušnji vodilni v razredu. Imel je 9,1 sekunde prednosti pred izkušenim Italijanom Bizzottom (zadnja leta je vozil dirkalnike R5 in S2000), nato je njun dvoboj končala tehnična okvara na Grossijevem dirkalniku.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram