Cepljenje proti covid

Spoštovani!

OKS - ZŠZ je pred približno pol leta z UKC Ljubljana dogovoril možnost cepljenja proti covid. Nekateri so bili cepljeni z vektorskim cepivom (Janssen, AstraZeneca), nekateri (predvsem mlajši od 18 let) pa z mRNA cepivom (Pfizer, Moderna). S poživitvenim odmerkom je možno cepljenje za vse osebe, stare nad 18 let. Glede na trenutno epidemiološko situacijo je poživitveni odmerek za osebe, ki so osnovno cepljenje opravile z vektorskimi cepivi, priporočljiv s presledkom vsaj dveh mesecev po osnovnem cepljenju. Priporočen presledek med osnovnim cepljenjem, ki je bilo opravljeno z mRNA cepivom, in poživitvenim odmerkom, je vsaj 6 mesecev.

UKC Ljubljana bo za cepljenje s poživitvenim odmerkom uporabljal cepivo Pfizer.

Vsi, ki so bili tam cepljeni z vektorskim cepivom, so preko SMS že dobili obvestilo, da se lahko prijavijo za poživitveni odmerek. Takšen SMS ima oznako »komercialni« in tisti, ki so bili v času pošiljanja v tujini (in imajo nastavljeno, da komercialnih SMSov ne prejemajo), sporočila niso dobili. Prijavijo se z odgovorom na SMS, pri čemer navedejo željeni termin cepljenja.

Vsi, ki so bili tam cepljeni z mRNA cepivom, in so stari nad 18 let, bodo obvestilo, da se lahko prijavijo za poživitveni odmerek, prejeli po preteku 6 mesecev od prejema 2. odmerka.

Za poživitveni odmerek se lahko prijavijo tudi vsi ostali, športniki in spremljevalci, ki se prvič niso cepili v UKCL. Prijavijo se na email cepljenje.covid@kclj.si, pri čemer navedejo ime in priimek ter številko GSM in željeni termin cepljenja.

Pri cepljenju je potrebno imeti zdravstveno kartico in osebni dokument.

Olimpijski pozdrav!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram