Člana AMD Gorica uspešno zaključila dirko v Češkem Krumlovu

Franko Špacapan in Sebastjan Kobal sta uspešno zaključila s Czech New Energies Rallye, ki se je odvijal v Češkem Krumlovu. Člana AMD Gorica sta se po letu 2019 vrnila na to tradicionalno dirko, ki šteje za najvišji rang FIA tekmovanj za vozila na alternativna goriva – FIA Electric and new Energy Rally Championship.

Dirka je bila sestavljena iz 12. točnostnih preizkušenj, od tega jih je 6 bilo na sporedu v petek in 6 v soboto v skupni dolžini 381,60km. Novogoričana sta dirko odlično začela in že na prvi točnostni preizkušnji zmagala ter prevzela vodstvo. Franko in Sebastjan sta z novim avtom Hyundai Kona Electric, ki jima ga je za dirko posodilo podjetje Gen-i Sonce, dobro nadaljevala in na 5. točnostni preizkušnji ponovno zmagala ter dan zaključila na skupnem 4. mestu. Sobotni del tekmovanja sta ponovno odlično začela in na prvi točnostni preizkušnji sobotnega dneva osvojila 2. mesto, nato pa na osmi točnostni preizkušnji naredila napako in prejela veliko število kazenskih točk, ki so posadko pomaknila na 15. mesto. Do konca dirke sta kljub napaki prikazala kar nekaj dobrih voženj in dirko na koncu zaključila na skupno 10. mestu.

Žal se jima dirka ni odvila povsem po pričakovanjih, ampak kljub napaki, ki ju je stala uvrstitve med najboljše posadke, sta dokazala, da lahko tudi na najvišjem nivoju tovrstnih relijev posežeta v prihodnosti zelo visoko.

Ob tej priliki se za sodelovanje iskreno zahvaljujemo tudi našim partnerjem in sicer Gen-I, Gen-I Sonce ter MAHLE Electric Drives Slovenija za podporo pri projektu.

S športnim pozdravom,

AMD Gorica

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram