Desetinka med Štefančičem in Glazerjem lahko odloči

Na Grobniku je potekala predzadnja dirka državnega prvenstva Pokal Twingo. Pomemben korak do naslova prvaka je naredil Nik Štefančič, ki je za dobro desetinko ugnal glavnega tekmeca Luko Glazerja.

V popoldanskih urah je na Grobniku, danes za razliko od treningov in kvalifikacij obsijanem s soncem, po pričakovanju potekala zelo napeta krožnohitrostna dirka Pokala Twingo. Že od štarta je bilo v prvi skupini vsaj okrog sedem avtomobilov, ki so vozili tesno eden za drugim in se večkrat izmenjali v vodstvu.

Po skoraj 27 minutah dirkanja je v tesnem zaključku, kjer je bilo prvih pet voznikov razvrščenih v manj kot pol sekunde, prečkal Madžar Lantos. Pripadla mu je zmaga v mednarodni razvrstitvi pokala, tik za njim pa je bil v ospredju dvoboj za naslov državnega prvaka med Nikom Štefančičem in Luko Glazerjem. Ta je bil večji čas dirke v ospredju, toda v zaključku je Štefančič zapeljal pred njega in dirko končal na drugem mestu.

Dobra desetinka razlika bo lahko zelo pomembna v razpletu državnega prvenstva. Če bi bil Glazer pred Štefančičem, bi razlika med njima skopnela na sedem točk, tako pa je zdaj narasla že na težko ulovljivih 19 točk. Matej Ivanuša, pred to dirko drugi v skupnem seštevku, je bil v slovenski razvrstitvi le sedmi in tako zdaj za Štefančičem zaostaja že 28 točk.

Jutri bo na Grobniku potekala še zadnja dirka državnega prvenstva, štart bo ob 18. uri.

Rezultati: https://speedhive.mylaps.com/LiveTiming/QSTQNRVR-2147484449/Sessions/QSTQNRVR-1073744708

foto: Iztok Franko

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram