FIA Motorsport Games: oktobra v Franciiji, prijave so odprte

FIA bo letos jeseni v Franciji izpeljala “svetovno” digitalno tekmovanje FIA Motorsport Games. Ena izmed disciplin bo tudi Esports, kamor lahko vsaka nacionalna zveza prijavi po enega tekmovalca.

FIA je potrdila, da bodo za leto 2022 v Esports uporabili svetovno priznano platformo Assetto Corsa Competizione. Podobno “svetovno” tekmovanje so pripravili že leta 2019, takrat še pod imenom Digital Cup. Eden od ciljev tovrstnih dogodkov je promocija vrhunskega avtomobilskega športa tudi v državah, ki v avtomobilskem športu tradicionalno ne sodijo v svetovni vrh - s pomočjo digitalnega sveta pa zdaj tudi vozniki iz teh držav dobijo svojo priložnost za preboj.

Leta 2019 je zmagal Avstralec Nikola Latkovski, drugi pa je bil na primer Bernal Valverde iz Kostarike.

Vsaka panožna zveza za avtošport bo lahko v Marseille poslala po enega tekmovalca. Prek izločilnih dvobojev bodo dobili dvajsterico najboljših. FIA v Franciji skupno pričakuje več kot 80 sodelujočih voznikov.

Prijave za tekmovanje so odprli 15. junija. Dogodek v Marseillu bo potekal med 27. in 29. oktobrom.

Podjetje Kunos Simulazioni, ki razvija platformo Assetto Corsa Competizione, bo za tekmovanje izdelala namensko digitalno dirkaško stezo.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram