Dva štarta za odločilni obračun Kociperja in Kerna!

V Moravčah se je zaključilo letošnje državno prvenstvo v avtokrosu. najbolj napeto je bilo v Diviziji 3 “super buggy”. V neposrednem obračunu za naslov prvaka sta se pomerila Robert Kociper in Igor Kern; na štartu dirke sta trčila, nato je nanju priletel še buggy tekmeca. V ponovljenem štartu je Kociper bolje štartal, v prvih krogih odbil napade Kerna in do cilja z zmago tudi potrdil naslov državnega prvaka.

V Diviziji 1A Žiga Kraševec (VW polo) tudi z zmago ni mogel do naslova državnega prvaka, saj je manjkal na eni izmed štirih letošnjih dirk. Z drugim mestom je prednost v skupnem seštevku ubranil Luka Lisjak. Ta je v Moravčah za manj kot sekundo prehitel Roda Jurišiča (zastava yugo).

V razredu KartCross je dirko v Moravčah dobil Klemen Zupan, v ozadju pa je Mitja Petrovčič rutinirano pripeljal v cilj in to je bilo dovolj za njegov naslov državnega prvaka. Drugi je bil med Slovenci Tom Nemarnik, tretji pa Niki Zorec.

Vsi rezultati: https://akdelta.hr/circuit-live/

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram