Dvodnevni spektakel v Ilirski Bistrici

Cesta med Ilirsko Bistrico in Šembijami bo ta konec tedna pokala po šivih. Pa ne zaradi kolon turistov, ki se bodo morali peljati po glavni cesti Pivka-Ilirska Bistrica, temveč zaradi več kot 200 tekmovalcev na gorski dirki za evropsko prvenstvo.

Prijave obetajo odlično dirko, ki pa bo najbrž tudi precej dolga. Prvi favorit je Italijan Christian Merli, v ospredju pa bo predvsem troboj Bubnič-Grudnik-Dovjak za zmago v slovenskem državnem prvenstvu.

To bo že 29. izvedba gorskohitrostne dirke v Ilirski Bistrici, ki jo je ekipa Mira Gardelina prvič organizirala leta 1995. Dirka je od leta 2007 del evropskega gorskega prvenstva, kar je najvišja raven te avtomobilske discipline. Zato so organizatorji, to je zadnja leta ljubljanska AK Olimpija (uradno tudi izvajalec prve dirke), prejeli kar 231 prijav. Prvo ime dirke bo evropski prvak Christian Merli (osella FA30), ki bo imel nekaj resnih tekmecev za zmago v skupni razvrstitvi.

Več: https://siol.net/avtomoto/novice/cesta-bo-pokala-po-sivih-vrhunci-ki-odtehtajo-obisk-foto-614596

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram