Fabijan gorski prvak pokala Twingo

V pokalu Twingo je danes v Ilirski Bistrici pokalni prvak postal Miha Fabijan, ki pa se je v drugi vožnji se je pošteno poigral z živci svojih navijačev. Medtem ko je Blaž Cimrmančič odpeljal vrhunsko drugo vožnjo in bil danes razred zase, je Fabijan osvojil četrto mesto. In to le pol sekunde pred Dejanom Kroflom, s tem pa je neuradno tudi postal pokalni prvak. S Cimrmančičem sta letos po točkah izenačena, imata enake uvrstitve, Fabijan pa ima boljši skupni čas vseh voženj. Danes za Cimrmančičem drugi David Stušek, njegov zaostanek pa že 3,1 sekunde, tretji pa Tilen Kovačič. Fabijan je dejansko temelje naslovu postavil že na uvodni dirki maja v Tolminu, ko si je privozil večji časovni naskok pred Cimrmančičem.

“Po odlični prvi vožnji in drugem mestu, v drugi vožnji nekoliko slabše, tekmeci so bili izjemno hitri. Vsaka napaka v tem avtu pomeni veliko izgubo časa, zato sem komaj zadržal današnje četrto mesto,” je bil po dirki zadovoljen Fabijan.

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram