Fabijan in Grm zmagala v Mugellu

V Mugellu se je zaključila še druga dirka državnega prvenstva pokala Twingo. Potem ko je prvo dirko dobil Miha Fabijan, je bil na drugi zmagovalec Luka Grm.

Med oba se je v mednarodni razvrstitvi Twingo Eurocup uvrstil še makedonski voznik Blaževski. Fabijan in Grm sta tako iz Mugella v razvrstitvi za DP odnesla po eno prvo in drugo mesto, s tem pa tudi obdržala medsebojno razliko v skupnem seštevku. Odlični dirki sta uspeli njunemu najresnejšemu tekmecu za naslov prvaka Roku Cerarju. Čeprav je obe dirki po kazni štartal iz ozadja, se je prebil med najboljše. Drugo dirko je končal celo kot tretji najhitrejši slovenski voznik. Na drugi dirki so bili v prvi deseterici med Slovenci poleg Grma, Fabijana in Cerarja še Luka Glazer, Nik Poljanec, Mitja Velkavrh in Matic Preša. Do konca sezone je še en dirkaški konec tedna.

1.dirka: razburljiva prva dirka pokala Twingo v Muggelu. V družbi srbskega voznika Mihajla Mladenovića sta jo najhitreje začela Miha Fabijan in Luka Grm. Vsi trije so večkrat zamenjali svoja mesta. Pred zaključkom je troboj za zmago postal že peteroboj. Pred odločilnimi ovinki pa je prišlo v prvem krogu do nesreče in prevračanja twinga, zaradi katerega je vodstvo dirke izobesilo rdečo zastavo. Zmaga tako za Fabijana, tretji skupno in drugi za slovensko DP pa Grm. Četrti skupno Glazer, v prvi deseterici pa še Rok Cerar (štartal je povsem v ozadju, a se prebil v ospredje), Matej Ivanuša in Nik Poljanec.

foto: David Smole

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram