FIA Rally star

FIA Rally Star tudi v Sloveniji.

Mednarodna avtomobilska zveza FIA bo konec aprila tudi v Sloveniji začela z iskanjem skritih talentov in prihodnjih prvakov. Prek slovenske nacionalne zveze AŠ2005 začenjajo shemo Rally Star, ki voznikom in voznicam - starih od 17 do 26 let - za majhen vložek v nekaj letih omogoča preboj do svetovnega prvenstva v reliju. Sodelovale bodo avtomobilske zveze iz vseh celin.

Mednarodna avtomobilska zveza FIA je zdaj prvič naredila celovit program iskanja novih prvakov. To je shema Rally Star, v katerega so vključene številne nacionalna panožne zveze za avtošport - med njimi tudi slovenska AŠ2005. V kratkem bodo začeli zbirati prijave na prvonivojsko raven izbora, ki jih bodo letos spomladi organizirali v dveh oblikah.

Ena je prek digitalne simulacije relija (WRC 9), druga pa za volanom serijskega avtomobila na avtoslalomu. Enak okvir za izbor velja za vse države in je določen s strani FIA. Nekaj najboljših bodo nato iz Slovenije poslali na celinsko finale. Teh bo skupaj šest (Evropa, Bližnji vzhod in severna Afrika, Afrika, Azija-Pacifik, Severna Amerika, Južna Amerika), na vsakem pa se bo zbralo do 150 voznikov in voznic - na pet izbranih morajo zveze določiti tudi vsaj eno žensko predstavnico.

Več o izboru Rally Star bomo objavili v prihodnji dneh, spodaj pa povezava na članek o izboru na Siol.net

Za deset evrov: FIA bo tudi v Sloveniji iskala talente volana

Naš Rally Star Slovenija lahko spremljate tudi na socialnih omrežjih. - Facebook Instagram

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram