Finale pokala Twingo: v Monzi za naslov Štefančič in Ivanuša

Konec tedna bosta na slavnem dirkališču v Monzi potekali zaključni dirki državnega prvenstva v pokalu Twingo. Za naslov se bosta pomerila Nik Štefančič in Matej Ivanuša.

Letos je bilo v okviru pokala Twingo na krožnih dirkah izpeljanih sedem dirk na štirih stezah (Hungaroring, RedBull Ring, Grobnik, Slovakiaring), zadnji dve pa nas čakata v Monzi. Ta konec tedna bo tam v ospredju predvsem obračun za naslov državnega prvaka. Kot vodilni v stezo na obrobju Milana potuje Nik Štefančič, ki brani lanski naslov. Štefančič ima le točko prednosti pred Matejem Ivanušo, teoretično pa se lahko v boj za naslov prvaka vmeša tudi še Miha Fabijan - ta za Štefančičem zaostaja 43 točk.

Štefančič je letos trikrat zmagal, prav tako ima tri zmage tudi Ivanuša. Ta je bil dvakrat drugi, Štefančič pa enkrat drugi in dvakrat tretji. Letos sta bila zanesljivo najbolj prepričljiva voznika, ki sta si privoščila le po eno slabo dirko oziroma uvrstitev izven zmagovalnega odra. Za Štefančiča je bila to že prva dirka sezone na Hungaroringu, ko je naredil napako ob prehitevanju za krog zaostalega voznika, Ivanuša pa je bil le šesti na drugi dirki na RedBull Ringu.

Točke v državnem prvenstvu pokala Twingo je letos osvojilo 23 voznikov. Medtem ko se Fabijanu nasmiha vsaj končno tretje mesto, je gneča za njim med četrtim in šestim mestom - tja so uvrščeni David Stušek, Dejan Robida in Luka Grm - velika. Omenjene tri voznike ločijo le štiri točke.

foto: Klemen Sofrič

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram