GHD Buzet: 44 tekmovalcev iz Slovenije zaključilo treninge

V Buzetu sta se končala oba uradna treninga zadnje gorske dirke za evropsko in predzadnje za slovensko državno prvenstvo. Najhitrejši Slovenec na treningih je bil Vladimir Stankovič, v slovenskem DP pa je vlogo favorita potrdil Milan Bubnič (lancia delta).

Aktualni državni prvak ima 4,7 sekunde prednosti pred Matevžem Čudnom (porsche GT3). Matej Grudnik v Buzet ni odpotoval, Anže Dovjak (hyundai i30 TCR) pa je odpeljal le prvi trening. Tretji najhitrejši čas je dosegel Patrik Ruzzier (fiat punto kit car), ki je za Bubničem zaostal za 7,5 sekunde. Izjemna četrta skupno tokrat Sanja Smrdelj (yugo integrale), tik za njo pa Matej Mikuletič (mitsubishi lancer EVO9) in Teo Čekada (škoda octavia).

V razredu 5a na vrhu Luka Likovič (BMW 330i), Klemen Trček (MG ZR 105) in Denis Savič (ford fiesta rally4). V razredu 5b je bil danes najhitrejši Tadej Dessardo (citroen C2) pred Luko Oblakom (MG ZR 105) in Tadejem Ravbarjem (suzuki swift). Nejc Trček (MG ZR 105), ki lahko jutri že postane državni prvak, je naredil napako in rahlo poškodoval dirkalnik, a bo jutri lahko štartal.

Med starodobniki danes najhitrejši Gerald Glizner (porsche 911), Matjaž Korošec (BMW 325i) in Domen Popek (Fiat X1/9). Skupno je v slovenskem DP danes nastopilo 44 voznikov in voznic, od tega deset med starodobniki.

Foto: Aleksandra Jurdana, Buzetski Dani

Vsi rezultati: http://www.sport-timing.com/livetiming_buzet/results.php...

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram