GHD Buzet: lahko dež vpliva na razplet dirke?

Buzet ta konec tedna gosti predzadnjo dirko državnega gorskohitrostnega prvenstva. Obeta se deževna dirka, v ospredju pa predvsem troboj za vrh v skupni razvrstitvi državnega prvenstva.

Buzet je tradicionalno prizorišče gorskohitrostnih dirk, kjer se bo tudi letos zaključilo evropsko gorsko prvenstvo. Tam se bo v kategoriji 1 za končno drugo mesto potegoval Aleš Prek (honda civic), ki je sicer že potrdil prvo mesto v svojem razredu 5.

Trije v boju za naslov skupnega državnega prvaka

Kot vodilni v skupnem seštevku na dirko odhaja Milan Bubnič (lancia delta), ki ima šest točk prednosti pred Matevžem Čudnom (renault clio) in sedem točk pred Maticem Kogejem (mitsubishi lancer). Ti trije vozniki se potegujejo za naslov državnega prvaka. Bubnič je letos zmagal dvakrat, Kogej pa enkrat. V konkurenci bo tudi zmagovalec Gorjancev Matej Grudnik (renault clio), ki pa se ne poteguje za naslov državnega prvaka.

Napovedan dež bi lahko pomembno vplival na razplet dirke, saj bodo take razmere precej bolj nepredvidljive kot bi bilo to v suhem vremenu. Kogej je spomladi prav v dežju v Tolminu zmagal. Favorit je tudi tokrat kajpak Bubnič, ki se mora izogniti predvsem tehničnim težavam in morebitnim vozniškim napakam.

V diviziji I najbolje kaže Trčku

V diviziji II je Čuden že državni prvak, v diviziji I pa nas čaka še zanimiv obračun. Trenutno vodi Klemen Trček (MG ZR 105). Pred Domnom Svetom (renault clio rally5) ima 14 točk, pred Luko Brusom (renault clio rally5) pa 29 točk prednosti. Po odstopu v Ilirski Bistrici Aljoša Makarovič za Trčkom zaostaja že 32 točk.

V Buzetu bodo na pet kilometrov dolgi progi v soboto na sporedu treningi, v nedeljo pa še obe tekmovalni vožnji.

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram