GHD Buzet: po treningu dobro kaže Bubniču

Med 36 slovenskimi vozniki in voznicami je bil na treningih pred gorsko dirko v Buzetu najhitrejši Vladimir Stankovič, v konkurenci pa je vlogo favorita v skupni razvrstitvi upravičil Milan Bubnič (lancia delta).

Na obeh treningih je Stankovič po pričakovanju postavil najboljši čas med slovenskimi udeleženci gorske dirke v Buzetu, ki letos zaključuje evropsko gorsko prvenstvo. Skupno je bil Stankovič deseti. To je tudi uvrstitev, ki se mu je po tehnični okvari izmuznila na prejšnji gorski dirki v Ilirski Bistrici.

V konkurenci državnega prvenstva je vlogo favorita na treningu upravičil Milan Bubnič (lancia delta). Bubnič vodi v skupnem seštevku državnega prvenstva, kjer pa pa manj kot deset točk naskoka pred najbližjima zasledovalcema. Bubniču gre v prid povratek hitrega Mateja Grudnika (renault clio) in tudi Avstrijca Geralda Glinznerja (porsche 911 GT3), ki bi morala biti hitrejša od Bubničevih tekmecev Matevža Čudna (renault clio) in Matica Kogeja (mitsubishi lancer). Čuden je bil danes v konkurenci DP peti in je v diviziji II celo zaostal za vse hitrejšim Patrikom Ruzzierom (fiat punto kit car). Še več težav je imel Kogej, ki je bil na prvem treningu prehiter in je zadel v robnik oziroma ograjo. Njegov dirkalnik so usposobili na drugi trening.

Za zdaj torej kaže zelo dobro za Bubniča, ki ima pred Glinznerjem dokaj varnih šest sekund naskoka, pred Grudnikom pa še skoraj dodatne tri sekunde. Toda medtem ko so treningi potekali v suhem vremenu, bosta nedeljski dirki predvidoma izpeljani v dežju. To pa bo povečalo zanimivost in tudi nepredvidljivost ene ključnih gorskih dirk letošnjega državnega prvenstva.

V diviziji I odlični treningi za Klemna Trčka (MG ZR 105), ki je obakrat ugnal Domna Sveta in Luko Brusa (oba renault clio rally5). Toda vsi trije so razvrščeni le v pol sekunde, kar obeta zelo napeto dirko.

Rezultati: http://www.sport-timing.com/livetiming_buzet/results1.php?event_id=359&race_id=2118&champ=1201

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram