GHD Skradin: Bubnič favorit, Čuden prvič s porschejem

Gorskohitrostno državno prvenstvo se konec tedna nadaljuje v Skradinu na Hrvaškem. Prijavljenih je 33 voznikov in voznic iz Slovenije. Nekdanji prvak Matevž Čuden prvič s porschejem GT3.

S športnim prototipom osella PA21 bo prvi slovenski kandidat za visoka mesta v skupni razvrstitvi Vladimir Stankovič, v konkurenci državnega prvenstva pa bodo oči spet uprte v Milana Bubniča (lancia delta). Pivčan je letošnjo sezono v Rechbergu začel z zmago, na dirko v Skradinu pa ima tudi dobre spomine. Z novo zmago bi si lahko Bubnič pripeljal odlično izhodišče pred začetkom slovenskih gorskih dirk, ki sledijo v poletnih mesecih - naprej Gorjanci, nato Podnanos in konec poletja še Ilirska Bistrica.

Na dirki pri Šibeniku sicer ne bo Mateja Grudnika (renault clio), ki je Bubniča ugnal ob koncu lanske sezone v Podnanosu. Najresnejša tekmeca bosta Anže Dovjak (hyundai i30 TCR), ki je po Rechbergu nadgradil dirkalnik in ga bolje nastavil za delovanje na gorskih in ne več krožnih dirkah, prvič pa se bo s porschejem GT3 predstavil tudi Matevž Čuden. Ta je prodal renault clia, prvič pa bo sedel za volanom avtomobila tako visokega razreda. Bubnič in Čuden sta po zmogljivostnem faktorju oba del razreda 2, prav tako tudi Sanja Smrdelj (yugo integrale).

V razredu 1 sta prijavljena dva voznika (Filip Tornič Milharčič in Dejan Mašera), v razredu 3 pa poleg Dovjaka še Patrik Ruzzier (fiat punto kit car). V razredu 4 bo na štartu Boštjan Baša (renault clio RS). Veliko številčnejša je konkurenca v razredu 5. Najprej je tu podrazred 5a, kjer bi lahko na štartu videli tudi Aleša Preka (honda civic) in Gašperja Kosa (peugeot 208 R2), pa tudi izkušenega Alojza Udovča (renault clio) in zmagovalca uvodne dirke Klemna Trčka (renault clio RS).

V razredu 5b je prijavljenih šest voznikov, zmago z uvodne dirke brani Nejc Trček (MG ZR 105).

Na dirko so prijavljene tudi štiri voznice, poleg omenjene Smrdeljeve še Ana Trček (ford fiesta rally4), Lina Vidmar (autobianchi A112) in Maša Eržen (peugeot 306).

Med osmimi prijavljenimi starodobniki bo zmago iz Recherga branil Boštjan Urbančič (fiat 128).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram