GHD Skradin: zmaga in vodstvo v DP za Bubniča

Skradin pri Šibeniku je gostil drugo dirko za gorskohitrostno državno prvenstvo. V skupni razvrstitvi do prve zmage letos aktualni prvak Milan Bubnič (lancia delta), v skupni razvrstitvi najhitrejša Slovenca Patrik Zajelšnik in Vladimir Stankovič s športnim prototipom oziroma formulo.

Po prvomajskem uvodu v gorsko sezono v deževnem Tolminu so bili v Skradinu pogoji ravno nasprotni, enako pa velja tudi za tekmovalno progo. Ta je bila precej bolj podobna klasičnim gorskim dirkam kot tista v Tolminu, zato tudi pravih presenečenj v obeh tekmovalnih vožnjah ni bilo.

Skupno drugi je bil na tej mednarodni dirki Patrik Zajelšnik (norma MFC20), ki je po prvi dirki kljub težavam s prestavno ročico celo vodil pred Francozom Sebastienom Petitom (nova NP01-2). V drugi vožnji je bil Petit hitrejši, tako da je tudi v skupni razvrstitvi Zajelšnika ugnal za 75 stotink sekunde. Oba sta bila daleč najhitrejša voznika dirke, saj je tretjeuvrščeni Lazslo Szazs (reynard F3000) zaostal že za več kot 16 sekund.

Patrik Zajelšnik. (foto: Uroš Modlic)
Vladimir Stankovič. (foto: Uroš Modlic)

Med Slovenci je bil skupno odličen peti Vladimir Stankovič (lola BO9), ki je tudi zmagal v svojem tekmovalnem razredu. Na osmem mestu skupno in tretjem v razredu E1 je dirko končal Milan Bubnič (lancia delta). Potem ko je imel v Tolminu veliko težav in je bil komaj sedmi, je tokrat upravičil vlogo favorita in zanesljivo vknjižil prvo zmago sezone. Zmagovalec uvodne dirke v Tolminu Matic Kogej (mitsubishi lancer) je moral zaradi okvare motorja tokrat odstopiti v drugi vožnji, s tem pa so se tudi razlike v skupni razvrstitvi po dveh dirkah precej zmanjšale.

Drugi je bil v Skradinu povratnik Gregor Vouk (subaru impreza), ki je prek zime po lanskem požaru na zadnji dirki popravil subaru imprezo. Vouk je zasedel drugo mesto, a je za Bubničem zaostal že 18 sekund. Tretji v skupni razvrstitvi je bil Matevž Čuden (renault clio), ki je s tem tudi zmagal v diviziji II. Čuden je imel v tej diviziji sedem sekund prednosti pred Alojzem Udovčem (renault clio R3).

Matevž Čuden. (foto: Uroš Modlic)
Klemen Trček. (foto: Uroš Modlic)

V skupni razvrstitvi je Bubnič s 43 točkami neuradno prevzel skupno vodstvo in sicer za eno točko pred Čudnom.

V diviziji I je po nesreči odstopil zmagovalec tolminške dirke Domen Svet (renault clio rally5). Do zmage je v Skradinu prišel Klemen Trček, sledila sta Bojan Makarovič in Nejc Trček (vsi MG ZR 105). Klemen Trček je bil v Tolminu tretji, tako da je prevzel skupno vodstvo.

Državno prvenstvo v gorskohitrostnem avtomobilizmu se bo nadaljevalo z dirko na Gorjancih, ki bo po enoletnem premoru potekala od 18. do 20. junija.

GrP, foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram