Gorske dirke - kdo za državne in kdo za pokalne naslove?

Na gorskih dirkah letos brez združevanja razredov po “performance” faktorju na posameznih dirkah, bo pa število voznikov odločalo, ali bo razred ob koncu sezone veljal za državno ali le pokalno prvenstvo.

Za razliko od lani, ko se se posamezni razredi s premalo nastopajočimi tekmovalci na gorskih dirkah združevali, takih ukrepov letos ni. To pomeni, da imamo po uvodni dirki v Rechbergu prvi vpogled v razpored voznikov po posameznih razredih. Predvsem na domačih dirkah v Sloveniji lahko v nekaterih razredih pričakujemo več voznikov in voznic. Državno prvenstvo se bo junija sicer nadaljevalo v hrvaškem Skradinu.

V Rechbergu je v Razredu 1 zmagal Filip Tornič Milharčič (fiat 126 proto), v Razred 2 Milan Bubnič (lancia delta), v Razredu 3 pa Anže Dovjak (hyundai i30 TCR). Tornič Milharčič in Bubnič sta bila v svojem razredu sama, Dovjak pa je imel tekmeca v Patriku Ruzzierju (fiat punto kit car). V Razredu 4 sta vozila Matej Mikuletič (mitsubishi lancer) in Boštjan Baša (renault clio RS), v razredu 5A pa Klemen Trček (renault clio) in Daniel Trček (peugeot 205). Štirje vozniki so bili v Razredu 5b, kjer je slavil Nejc Trček (MG ZR 105) pred Tadejem Ravbarjem (suzuki swift). Prve stopničke si je privozil Boštjan Tratnik (MG ZR 105).

Vseh pet razredov je letos trenutno razpisanih za državno prvenstvo, če pa tekom leta v njih ne bo nastopilo vsaj pet voznikov oziroma voznic, ob koncu sezone prvouvrščeni postane le pokalni in ne državni prvak.

V skupni razvrstitvi je v Rechbergu nastopilo 20 voznikov in voznic. Prvih petnajst je dobilo točke, zadnja med njimi prav najhitrejša ženska predstavnica Maša Eržen (peugeot 306). V slovensko državno prvenstvo se je prijavil tudi Avstrijec Gerald Glinzne (porsche 911), ki je bil četrti najhitrejši. Zmagal je tudi med starodobniki v državnem prvenstvu Divizije 3, kjer sta bila za njim uvrščena Boštjan Urbančič (fiat 128 coupe) in Matjaž Korošec (BMW 325i). Skupno je bilo v tej diviziji uvrščenih sedem voznikov.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram