Grudniku zmaga na Gorjancih, odstop Bubniča

Na Gorjancih je v skupni razvrstitvi dirko dobil Federico Liber (wolf GB08), ki si je odločilno prednost privozil že v prvi vožnji. Liber je imel 1,6 sekunde prednosti pred Avstrijcem Christophom Lampertom (nova proto NP01), tretji pa je bil z zaostankom 4,7 sekunde Sebastien Petit (osella PA30). Med Slovenci je bil skupno najuspešnejši Matej Grudnik (renault clio E1), ki je zmagal tudi v državnem prvenstvu.

Po prvi vožnji se je obetal izjemen obračun Grudnika in Milana Bubniča (lancia delta), saj ju je ločilo le pet stotink sekunde. Predčasna odločitev v Grudnikovo korist je padla po okvari na Bubničevem avtomobilu v drugi vožnji. Za Grudnikom je bil drugi najhitrejši Slovenec Vladimir Stankovič (osella PA21), ki je imel tudi tokrat precej tehničnih težav, v konkurenci DP pa sta Grudniku družbo na stopničkah delala Anže Dovjak (hyundai i30 TCR) in Matevž Čuden (porsche GT3). Dovjak je zaostal 3,6 sekunde, Čuden pa 10 sekund.

Razvrstitve za slovensko DP:

Skupno: 1. Grudnik, 2. Dovjak, 3. Čuden, 4. Ruzzier, 5. Kovačič

Razred 1: Grudnik, Tornič-Milharčič, Smrdelj

Razred 2: Čuden

Razred 3: Dovjak, Ruzzier

Razred 4: Baša, Mikuletič, Delalič, Čekada

Razred 5a: Kovačič, Kavšek, Udovč, Trček, Benčiča

Razred 5b: Trček, Pivk, Ravbar, Tratnik, Kukec

Divizija 1: Stankovič, Ivanov

Pokal Twingo: Fabijan, Ahčin, Vidergar, Bovha, Lozar

Dekleta: T. Vidmar, Eržen, L. Vidmar, Trček

Do 25 let: Dovjak, Ivanov, Trček, Cankar, Kukec

Starodobniki: Glizner, Korošec, Urbančič, Presetnik, Lešnjak

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram