Ivanuša dobil obe dirki pokala Twingo

Tudi letos bo celotno krožnohitrostno prvenstvo izpeljano v tujini. Zadnji konec tedna so prve točke podelili na madžarski stezi Hungaroring. V ospredju sta bili kajpak obe dirki pokala Twingo, kjer je v mednarodni konkurenci vozilo več kot 30 avtomobilov. Obe dirki je uspel dobiti Matej Ivanuša, ki je bil že lani med najhitrejšimi vozniki v pokalu. Dobro je sezono začel tudi 18-letni Nik Štefančič, ki brani naslov državnega prvaka. Na prvi dirki je imel smolo ob prehitevanju za krog počasnejšega voznika, v drugi dirki je iztržil drugo mesto.

Dober vtis sta na Hungaroringu pustila tudi Rok Grm in Miha Fabijan, ki je bil lani prvak tega pokala na gorskih dirkah in bo letos očitno bolj konkurenčen tudi na dirkališčih. Ivanuša, Štefančič, Grm in Fabijan so za zdaj najbolj očitni kandidati za vrh državnega prvenstva, a kar nekaj voznikov (Luka Glazer, David Stušek …) bo v nadaljevanju sezone še čakalo na svojo priložnost.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram