Ivanuši igra stotink na Grobniku

Matej Ivanuša je dobil dirko državnega prvenstva v pokalu Twingo na Grobniku. Zaradi tragične popoldanske nesreče so organizatorji celotni nedeljski program odpovedali.

V pokalu Twingo je bilo v mednarodni konkurenci na štartu kar 35 avtomobilov in med temi 17 slovenskih voznikov. S prvega štartnega položaja se je na progo podal aktualni prvak Nik Štefančič, ki je prišel na štart optimistično razpoložen tudi po zmagah na zadnjih dveh dirkah v Avstriji.

Tudi tokrat je bila dirka izenačena, na samem vrhu pa je bilo več menjav v vodstvu. Štefančič je že pred štartom napovedal, da bo odločal zadnji krog in tako je tudi bilo. Ob pospeševanju iz zadnjega ostrega levega ovinka proti cilju se je vzporedno postavilo pet twingov in odločale so stotinke. Prvih pet je bilo razvrščenih v manj kot pol sekunde.

Zaključek je najbolje uspel Mateju Ivanuši, ki se za zdaj kaže kot najresnejši Štefančičev tekmec za naslov državnega prvaka. Drugi je bil z zaostankom devetih stotink sekunde David Stušek, dvanajst stotink za Ivanušo pa jem kot tretji ciljno črto prečkal Štefančič. Med Slovenci so bili v prvo deseterico mednarodne razvrstitve uvrščeni še Luka Grm, Dejan Robida in Rok Cerar. Grm je imel drugi najhitrejši čas na dirki (prvega med Slovenci), na končno peto mesto pa se je prebil s 14. štartnega položaja.

V dirki TCR Eastern Europe se je Robert Pravdič (audi RS3 LMS) uvrstil na osmo mesto, čeprav je dirko začel z zadnjega enajstega štartnega položaja. Za Pravdiča je bil to prvi nastop v tej konkurenci, nedeljsko dirko pa bi začel s prvega štartnega mesta. Na dirki TWC sta bila Miha Primožič (renault clio cup) in Dejan Robida (renault clio cup) šesti oziroma sedmi.

Žal se je v poznem popoldnevu na Grobniku zgodila tragična nesreča, v kateri je življenje izgubil eden izmed sodnikov za varnostno ograjo. Ob tem vsem svojcem in znancem sodnika s strani AŠ2005 izrekamo iskreno sožalje.

Organizatorji so po tem dogodku odpovedali celoten nedeljski program.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram