Kdo je Matevž Čuden, vodilni gorski dirkač sezone?

Večino dni v letu je elektroinženir iz Logatca, ki v Kolektorju pomaga risati nove proizvodne linije. Ob izbranih koncih tedna pa se prelevi v odličnega dirkača. Že več kot deset let je zapisan adrenalinu in strasti, ki jo povzročita čelada, kombinezon in izziv zaprte ceste. Lov z desetinkami in iskanjem idealno odpeljanih tistih nekaj kilometrov gorskohitrostne dirke. Kljub ne najbolj konkurenčnemu dirkalniku je Matevž Čuden trenutno vodilni v skupnem seštevku državnega prvenstva in bo jutri v Lučinah branil prednost pred zasledovalci.

Na gorskih avtomobilskih dirkah ne velja za favorita, a kljub temu bo jutri v Lučinah branil skupno vodstvo v državnem prvenstvu. Do uspehov Matevž Čuden, ta 35-letni Logatčan, nikakor ni prišel slučajno. Stavi na odličen izkoristek svojega dirkalnega renault clia - gre sicer za nekoliko izboljšan pokalni avtomobil, ki ima pri toni mase okrog 250 “konjev” - in veliko izkušenj. S temi je eden najbolj konstantnih voznikov v gorkskohitrostnem prvenstvu.

Celoten članek: https://siol.net/avtomoto/zgodbe/skoraj-vse-leto-je-inzenir-nato-ga-prevzame-adrenalin-558617

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram