Kdo še upa? Ostalo še 60 točk in dva relija.

Še dva relija nas ločita do konca sezone in po reliju v Novi Gorici je že bolj jasno, kdo se po posameznih razredih še lahko bori za naslove. Naslednji reli bo prvi oktobrski konec tedna v Poreču.

Roku Turku (hyundai i20 R5) se je v Novi Gorici sicer izmuznila skupna zmaga, a zato je prepričljivo vknjižil še četrto zmago v slovenskem državnem prvenstvu. Pred Markom Grossijem (peugeot 208 rally4) je imel tri minute in 38 sekund naskoka, tretje mesto je z zaostankom dodatnih 40 sekund osvojil Jan Medved (ford fiesta rally4).

Med kandidati za visoko mesto v skupni razvrstitvi je Novo Gorico brez točk zapustil Darko Peljhan (VW polo proto), tudi Aleš Zrinski (ford fiesta R5) po časovnem pribitku ni mogel višje od petega mesta. Brez pribitka dveh minut in pol bi lahko računal na končno drugo mesto.

Turk pred petim zaporednim naslovom državnega prvaka

Dva relija pred koncem ima Turk 125 osvojenih točk, kar je 34 več od Grossija. Če bo naslednji reli v Poreču končal pred njim, bo že prvak, tudi sicer pa so Grossijeve možnosti za naslov le še teoretične. Jernej Fakin (ford fiesta rally4) ima 74 točk in lahko teoretično še računa na naslov prvaka, teh možnosti pa več nima Peljhan. Idrijčan je še pred relijem v Novi Gorici držal skupno drugo mesto.

Grossi pobegnil Fakinu, a nič še ni odločeno

Grossijev glavni cilj je naslov državnega prvaka v diviziji II. Ker je imel slabši nastop na uvodnem reliju v Velenju, mu tudi tri zaporedne zmage niso prinesle resnično občutne prednosti. Pred Fakinom vodi za 21 točk in prednost je v Novi Gorici dejansko podvojil.

Čeprav je prednost lepa in ob normalnem razpletu Fakinu ne omogoča realnega boja za naslov, lahko tehnična okvara ali vozniška napaka vse spremenita. Na dveh relijih je v igri še 60 točk. Medved za Grossijem zaostaja 35, Mark Škulj (ford fiesta rally4) pa 45 točk.

V diviziji III je po prepričljivi vožnji v Novi Gorici na pragu naslova Matic Humar (renault clio RS), ki ima 36 točk prednosti pred Miranom Fabjanom (lancia delta).

Šest kandidatov za naslov v diviziji 1

Več odstopov je zmanjšalo tudi krog tistih voznikov, ki lahko o naslovu državnega prvaka razmišljajo v diviziji I. Luka Brus (renault clio rally5) vodi s 105 osvojenimi točkami. Aktualni prvak Nejc Mrak (suzuki swift) jim ima 92 in prav med njima lahko pričakujemo glavni obračun letošnje sezone. Primož Kačič (MG ZR 1o5) je ostal le pri 65 točkah, Bojan Velkavrh (VW polo) jih ima 67, Matjaž Mihevc (renault clio rally5) pa 49. Teoretično je prvak lahko tudi še Rok Bodlaj (škoda fabia), ki za Brusom zaostaja natanko 60 točk.

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram