KHD: Slovakiaring & Twingo Cup Slovakiaring

Med 20. in 22. avgustom 2021 se je karavana slovenskih krožnohitrostnih dirkačev odpravila na izjemno lepo pripravljeno slovaško dirkališče Slovakiaring. Že kar nekaj let zapored se tu sredi avgusta mudijo slovenski dirkači, ko potekajo še ostale dirke – med drugim se tu merijo tudi razredi GT dirkalnikov. Slovenski predstavniki so bili tokrat zastopani predvsem v Twingo pokalu, ki ga pripravlja Lema Racing. Nastopilo je kar 23 voznikov.

Twingo Cup Eurocup

Obe dirki sedaj že odlično uveljavljenega Twingo pokala sta postregli z izjemnimi boji. Prvih deset voznikov se večinoma vozi v manj kot sekundi razlike. Iz kroga v krog so si podajali vodstvo, kar so nakazale že kvalifikacije za prvo dirko:

Kvalifikacije:
P1: Szabols Lantos
P2: Dejan Robida
P3: Matej Ivanuša

V prvi dirki si je zmago privozil Luka Glazer pred Mihailom Milenkovičem in Luko Grmom. Boji so bili izjemno izenačeni – eden izmed večjih osmoljencev je bil vsekakor Nik Štefančič, ki se je boril za zmago, a je ob nesrečnem naključju in zapletu med dirkalniki pristal v pesku. Med prve tri ni uspelo niti mlademu Madžaru Szabolsu Lantosu, ki je celoten vikend kazal izjemno hitrost.

Druga, nedeljska dirka je minila malce bolj umirjeno kot prva, a je bila še vedno polna preobratov in naposled dočakala nepričakovanega zmagovalca. Tokrat je prva zmaga pripadla Madžaru Lantosu pred Matejem Ivanušo in Nikom Štefančičem, ki se je prebil iz ozadja. Odlično je kazalo tudi Davidu Stušku, ki se je po zapletu z Grmom moral ponovno prebijati iz ozadja.

Zadnja dirka na Grobniku bo odločala o naslovu prvaka.

Clio Cup

Lema Racing je imel svoje dirkače tudi v Clio Cupu. Sobotno dirko so za domžalsko ekipo osvojili peto mesto Sandi Jeram, šesto mesto Predrag Šainovič in sedmo mesto Zoran Poglajen. Žal sta odstopila Miha Primožič in Silvano Bolzoni.

Nedeljsko dirko je Primožič pričel z zadnjega štartnega mesta in uspel dirko končati na petem mestu, vendar je na koncu zaradi kazni dirko končal na osmem mestu. Tako je na petem mestu dirko zaključil Predrag Šainović, na sedmem in dvanajstem mestu pa Zoran Poglajen in Silvano Bolzoni. Sandi Jeram je po spodbudnem začetku dirko končal predčasno.

TCR Eastern Europe

V prvenstvu TCR je Lema Racing skrbel za dirkalnik italijanskega voznika, ki pa je odstopil v pesku po tehničnih težavah. Giacomo Ghermandi je imel ponovno tehnične težave tudi v nedeljo, dirko pričel iz boksov in na koncu zaključil na 11. mestu.

Endurance race

Vztrajnostne dirke sta se s Porschejem Cayman ekipe LEME udeležila Grega Šimunovič in Matthias Lodi in zasedla 3. mesto v svojem razredu.

POVEZAVA DO ČLANKA: https://avtoportret.si/sport-slovenija/khd/khd-slovakiaring-twingo-cup/

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram