Krožne dirke: v pokalu Twingo letos štirje zmagovalci, vodi Štefančič

Po osmih izpeljanih krožnohitrostnih dirkah (na štirih prireditvah) v skupnem seštevku vodi Miha Primožič in to kljub temu, da je dve dirki celo izpustil. Voznik z renault cliom cup je namreč zmagal na vseh šestih dirkah, kjer je nastopil. Preostali zmagi sta dosegla še Mark Mramor in Sandi Jeram. Ker je Primožič dve dirki na Slovakiaringu izpustil, ima v skupnem seštevku še vedno le 12 točk naskok pred Jeramom. Točke je do zdaj osvojili štirje vozniki, poleg naštetih še Marko Pirman.

Po pričakovanju pa so bili letos toliko bolj množični in napeti obračuni v pokalu Twingo. V mednarodni konkurenci je na zadnji dirki na Grobniku vozilo več kot 30 twingov. V slovenskem državnem prvenstvu je bil nazadnje na Grobniku najuspešnejši s točkovnim izkupičkom najuspešnejši Matej Ivanuša, ki je tudi dobil drugo dirko. Na prvi je zmagal Dejan Robida, veliko točk pa je domov pripeljal tudi Luka Glazer. V skupnem seštevku se je prebil na drugo mesto, v vodstvu pa je še vedno Nik Štefančič.

Štefančič je namreč letos že dobil dve dirki. Zmagati mu je uspelo na madžarskem Hungaroringu (1. dirka) in na slovaškem Slovakiaringu (1. dirka). Temu je dodal še eno drugo in kar tri druga mesta. Štefančič je torej vse dozdajšnje dirke končal na zmagovalnih stopničkah, zato ne preseneča njegova prednost 19 točk v skupni razvrstitvi pred Glazerjem. Tretji Ivanuša se je z dvema zmagama (Hungaroring, Grobnik) prebil na skupno tretje mesto.

Robida je izpustil prvi dirkaški vikend na Hungaroringu, tudi na Slovakiaringu pa je osvojil le malo točk. Po zmagi in četrtem mestu na Grobniku pa se lahko do konca sezone še vmeša v boj za prva tri mesta.

Točke je do zdaj v pokalu Twingo osvojilo dvajset voznikov.

Do konca sezone sta še dva dirkaška vikenda in torej štiri dirke. Prvi dve bosta potekali na Slovakiaringu (21.-22. avgust), drugi dve pa v češkem Brnu (4.-5. september).

Vrstni red - skupna razvrstitev

  1. Primožič 180 t., 2. Jeram 168 t., 3. Pirman 96 t., 4. Mramor 72 t.

Vrstni red - DP Twingo Cup

  1. Štefančič 147, 2. Glazer 128 t., 3. Ivanuša 109 t., 4. Jelovčan 104 t., T. Gruenfeld 94 t., 6. Stušek 69 t., 7. Cerar 64 t., 8. Robida 58 t., 9. Grm 45 t., 10 Krofl 36 t., …

foto: Iztok Franko

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram