Liberja in Bubniča pričakali z baklami

V izjemnem vzdušju se je nad Novim mestom končala gorskohitrostna dirka Gorjanci. V skupni razvrstitvi je slavil Federico Liber s športnim prototipom. Najhitrejši v slovenskem državnem prvenstvu je bil Milan Bubnič (lancia delta).

Na letos skrajšani progi proti Gorjancem, ki je bila dolga 3,2 kilometra, je Federico Liber (wolf GB08 F1 mistral) zmagal zanesljivo. Sprva je bil sicer še hitrejši Švicar Robin Faustini (osella FA30) , toda nato je Liber znal unovčiti vse svoje adute. S povprečno hitrostjo 153 killometrov na uro je imel Liber kar 8,5 sekunde prednosti pred favoriziranim Sebastienom Petitom (nova NP 01-2), tretjeuvrščeni Mirko Venturato (nova proto 3) pa je zaostal že 16 sekund.

Po težavah Vladimirja Stankoviča (lola F3) v drugi vožnji, je bil skupno najhitrejši Slovenec Milan Bubnič (lancia delta ). Pivčan pa je imel po treh vožnjahle 2,2 sekunde prednosti pred Matejem Grudnikom (renault clio), ki je zelo uspešno predstavil novi štirikolesno gnani dirkalnik. Grudnik je bil v drugi vožnji celo hitrejši od Bubniča, ki pa je za zdaj ostal kralj slovenskega gorskega dirkanja.

Skupno tretje mesto v DP je pripadlo spet odličnemu Patriku Ruzzieriju (fiat punto kit car), ki je tako slavil tudi v Razredu 3. Tam je imel 7,8 sekunde prednosti pred Jankom Čebronom (mitsubishi lancer EVO9). V Razredu 5a smo videli zanimiv dvoboj mladega in izkušenega voznika. Na treningih je šlo odlično Alojzu Udovču (renault clio R3), a na dirki je veliko mlajši Anže Dovjak (peugeot 208 rally4) prevzel pobudo in zmagal s prednostjo skoraj treh sekund. Tretji je bil z dodatne 1,4 sekunde zaostanka domačin Miha Fabijan (renault clio cup). V razredu 5b je prva zmaga pripadla Janu Pivku (MG ZR 105) in to z lepo prednostjo 5,1 sekunde pred Klemnom Trčkom (MG ZR 105) in 6,8 sekunde pred Andrejem Prelcem (suzuki swift).

Na Gorjancih je skupno nastopilo 81 tekmovalcev, od tega 33 v konkurenci slovenskega DP.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram