Med Novo Gorico in Ljubljano spet FIA točnostni "eko reli"

Danes se bo v Novi Gorici začel 5. MAHLE Eco reli, ki je namenjen točnostnim preizkusom električnih avtomobilov. prireditev je tudi letos del najvišjega ranga tovrstnih tekmovanj pod okriljem mednarodne avtomobilske zveze FIA.

Začetek relija novodobnih tehnologij bo danes ob 11. uri v Novi Gorici. Skupno je prijavljenih 21 posadk, od tega devet iz Slovenije. Med domačimi posadkami imata s tovrstnimi prireditvami največ izkušenj Franko Špacapan in Sebastjan Kobal (kia e-niro), ki se udeležujeta tudi prireditev pod okriljem FIA v tujini.

Trasa relija bo karavano danes iz Nove Gorice peljala proti Grgarju, nato pa naprej proti Podbrdu, Bohinjski Bistrici, Jereki in Bledu, nato pa prek Železnikov vse do Ljubljane. Po petih točnostnih preizkusih bo zvečer ob 18.20 cilj prvega dela relija v Ljubljani.

Jutri čaka posadke še dodatnih šest točnostnih preizkusov. Vozili bodo med Vrzdencem in Rovtami, med Rovtami in Logatcem, med Planino in Podkrajem, Gozdom in Lokavcem, Planino in Majcni in za zaključek še med Komnom in Potokom. Celotna trasa ima 11 točnostnih preizkusov v skupni dolžini 217 kilometrov, celoten reli pa je dolg 408 kilometrov.

Med tujimi posadkami za favorite veljajo Španec Eneko Conde Pujana (kia e-soul), Čeh Michal Zdarsky (hyundai kona electric) in Francoz Didier Malga (kia e-soul).

Za vsako odstopanje od idealnega časa na točnostnih preizkusov, kjer je za posamezne odseke določenih več različnih povprečnih hitrosti, na končne rezultate vplivajo tudi rezultati v porabi električne energije.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram