Mladinsko EP: Škulj pripeljal prve slovenske stopničke

Za slovenskimi avtomobilskimi športniki sta dva zelo uspešna konca tedna. Boštjan Avbelj je bil odličen na reliju San Remo v Italiji, Mark Škulj pa s prvimi stopničkami na reliju za evropsko prvenstvo na Madžarskem.

Mark Škulj, mladinski državni prvak Slovenije v reliju, je na Madžarskem ta konec tedna dosegel svoj največji uspeh do zdaj. Z avtomobilom Opel Corsa Rally4 in sovoznikom Matejem Čarjem se je udeležil svojega tretjega relija za evropsko prvenstvo. Šele 19-letni voznik se je prvič uvrstil na zmagovalne stopničke svojega razreda v skupni razvrstitvi in tudi v mladinski kategoriji FIA ERC Junior. Škulju je to uspelo na enem izmed najhitrejših relijev sezone, na katerem so povprečne hitrosti presegale 110 kilometrov na uro.

“Zelo sem vesel tega rezultata. Reli je bil zame spet velika dirkaškašola. Nekoliko sem vendarle pazil in ni šlo povsem na vso moč, saj nas že naslednjo soboto čaka pomemben reli v Sloveniji. Vsekakor pa sem vesel za konstantno vožnjo tudi na povsem neznanem terenu. To me navdaja z optimizmom za prihodnost,” je po reliju dejal eden najobetavnejših avtomobilskih športnikov v Sloveniji.

Za Škulja je bil to drugi uspešen cilj na relijih za evropsko prvenstvo. Na reliju v Rimu je dosegel šesto mesto v mladinskem evropskem prvenstvu, na češkem reliju Barum pa je moral po tehnični okvari odstopiti.

Prav tako včeraj je velik uspeh dosegel še eden izmed talentov slovenskega relija - Martin Čendak se je s sovoznikom Davidom Kavčičem na Sardiniji udeležil relija Terra Sarda. Čendak, lani finalist evropskega izbora FIA Rally Star in državni prvak Divizije 1, se je prvič preizkusil v dirkalniku razreda Rally4. Čendaku je debi odlično uspel, saj je bil v tem razredu drugi najhitrejši. Koprčan letos sicer z dirkalnikom Rally5 vozi v italijanskem prvenstvu IRC, kjer se bo na zadnjem reliju pri Schiu boril za najvišja mesta v končnem seštevku državnega prvenstva.

Tam se mu bo pridružil tudi Boštjan Avbelj (škoda fabia rally2) s sovoznikom Damijanom Andrejko. Avbelj brani lanski naslov v IRC, vendarle pa je letos glavne rezultate dosegel v absolutnem italijanskem državnem prvenstvu. Prejšnji konec tedna je bil drugi na znamenitem reliju San Remo, kjer je dobil tudi svoje prve hitrostne preizkušnje v letošnji sezoni. Avbelj namerava prihodnje leto še odločneje napasti italijanski vrh. 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram