Na Grobniku najboljši izkupiček za Grma in Fabijana

Tretji dirkaški konec tedna in skupno peta ter šesta dirka sezone za državno prvenstvo pokala Twingo je potekal na hrvaškem Grobniku. Po pričakovanjih so bile razlike za najvišja mesta izjemno majhne.

V prvi dirki je tako Luka Grm zmagal s prednostjo le treh stotink pred Miho Fabijanom, v drugi pa sta zamenjala mesti. Fabijan je Grma, oba vozita za moštvo reli voznika Boštjana Avblja, ugnal za osem stotink sekunde. Oba sta z Grobnika pripeljala najvišjo bero točk za državno prvenstvo. Na razvrstitev so vplivale tudi kazni, v prvi dirki zaradi nesreč in v drugi zaradi nepravilnega štarta po obdobju varnostnega avtomobila. S tem je obakrat največ mest izgubil Rok Cerar. V mednarodni konkurenci pokala je vozilo 24 tekmovalcev.

Grm je z zmago in drugim mestom še povečal svojo prednost v skupnem seštevku letošnje sezone, v kateri še na nobeni dirki ni bil uvrščen izven zmagovalnih stopničk.

Najvišje uvrščeni vozniki iz Slovenije v obeh dirkah na Grobniku:

Dirka 1 - Grm, Fabijan, Preša, Šeme, Velkavrh, Štuflek, Cerar, Glazer …

Dirka 2 - Fabijan, Grm, Poljanec, Glazer, Štuflek, Rezar, Cerar Šeme …

foto: David Smole

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram