Na reli v Poreč iz Slovenije 33 posadk

Državno prvenstvo v reliju se bo v petek in soboto nadaljevalo v Poreču. Na reli je prijavljenih 33 posadk iz Slovenije. Štartna številka ena za državnega prvaka Roka Turka in Vilija Ošlaja (hyundaiu i20 R5).

Hrvaška Istra bo ta konec tedna gostila že 22. izvedbo relija Poreč, ki je že tradicionalno tudi prizorišče slovenskega državnega prvenstva v reliju. Tudi letos bo tam potekala predzadnja preizkušnja državnega prvenstva, na kateri bi lahko dobili že vsaj nekatere predčasne odločitve o letošnjih državnih prvakih.

S štartno številko 1 se bosta na traso podala aktualna prvaka Rok Turk in Vili Ošlaj (hyundai i20 R5). Na reli je skupno prijavljenih 72 posadk, od tega jih 33 prihaja iz Slovenije. Če tem dodamo še Hrvata Ravenščaka (ford fiesta rally4), ki je prijavljen v državno prvenstvo, se bo za točke potegovalo 34 posadk.

Celotna lista prijavljenih posadk

Reli se bo z dvema hitrostnima preizkušnjama začel v petek popoldne, ostalih osem hitrostnih preizkušenj bo na sporedu v soboto. Skupna dolžina hitrostnih preizkušenj je 84,5 kilometra, celoten reli pa je dolg 231 kilometrov. Reli bo v znamenju hitrih, drsečih in morda tudi blatnih istrskih cest, pa tudi kratkih hitrostnih preizkušenj. Le ena izmed preizkušenj, ki jo bodo sicer vozili dvakrat, presega mejo deset kilometrov.

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram