Na Slovaškem zmagi za Fabijana in Štefančiča

Na Slovakiaringu sta potekali dve dirki pokala Twingo.

V prvi dirki je prvo zmago na dirkališču je slavil Miha Fabijan, ki je sicer štartal šele z enajstega mesta. Drugi je bil Matej Ivanuša, skupno pa tretji Mihailo Mladenović, med Slovenci pa Nik Štefančič. Prvo peterico sta dopolnila še Dejan Robida in Rok Cerar. Med Slovenci je bil v prvi deseterici na osmem mestu še Luka Grm.

Tudi v drugi dirki je počilo že v prvem ovinku po štartu, sledil je varnostni avtomobil in dirka je tako trajala le okrog petnajst minut. V boju za zmago je bila skupina sedmih twingov. Odločal je zadnji ovinek, kjer je vodstvo prevzel aktualni prvak Nik Štefančič in prednost obdržal do cilja. Drugi je bil Rok Cerar, tretji Mihailo Mladenović - sledili so še Matej Ivanuša, Miha Fabijan in Dejan Robida. V prvi deseterici med Slovenci še Luka Grm, Luka Glazer in Jaka Štuflek. Štefančič je s tem rezultatom postal prvak Eset V4 Cup.

Osmoljenec obeh dirk je bil David Stušek, ki je postavil najboljši čas na kvalifikacijah, obe dirki pa končal izven dirkaške steze.

foto: Klemen Sofrič

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram