Na uspešno izpeljani dirki 1. Eco rally Železniki zmaga v roke posadki Špacapan - Kobal

1. ECO Rally Železniki je za nami. Ko smo se dobra dva meseca nazaj na hitro odločili, da gremo v organizacijo tega dogodka, nismo točno vedeli, kaj pričakovati. V soboto, 13.5. smo dobili potrditev, da smo se odločili prav. Odlični odzivi tekmovalcev, članov žirije, opazovalcev... Dnevi trdega dela, predvsem pri pripravi trase in iskanja raznih dovoljenj, so prinesli lep dogodek, s katerim smo vsi zadovoljni. Še celo vreme se nas je na koncu usmililo.

Trasa je potekala po širši Gorenjski: Iz Železnikov čez Kropo na Bled in potem naprej v Bohinj, skozi Jereko na Pokljuko do Žirovnice pri Jesenicah, kjer je bil postanek za okrepčilo. Po pavzi se je trasa nadaljevala do Tržiča, Begunj, Preddvora, Šenčurja do Zbilj ter nazaj do Kranja in v Železnike.

Ja, čeprav je šlo za ECO rally, je bilo še kako živahno - slabo vreme, dež na celotni trasi, vzpon iz Jereke na Pokljuko... dobrih 200 km skupne dolžine je bila dolga trasa, zanimiva in polna izzivov...

Zmaga v kategoriji TOČNOST je pripadla ekipi Franko Špacapan in Sebastjan Kobal, MAHLE AMD Nova Gorica, drugo mesto je osvojila domača posadka Društva Omikron Plus  Gašper Kos in Tea Kos, ter tretje mesto ekipa Aljoša Makarovič in Tadej Špacapan, MAHLE AMD Nova Gorica.

V kategoriji PORABA, je zmagala ekipa Franko Špacapan in Sebastjan Kobal, MAHLE AMD Nova Gorica, drugo mesto je osvojila ekipa Aljoša Makarovič in Tadej Špacapan, MAHLE AMD Nova Gorica in tretje mesto domača posadka Društva Omikron Plus Gašper Kos in Tea Kos.

Tako je skupna zmaga  šla ekipi Franko Špacapan in Sebastjan Kobal, MAHLE AMD Nova Gorica, drugo mesto je osvojila ekipa Aljoša Makarovič in Tadej Špacapan, MAHLE AMD Nova Gorica in tretje mesto domača posadka Društva Omikron Plus Gašper Kos in Tea Kos.

Organizator Športno društvo Omikron Plus se zahvaljuje vsem sponzorjem in pokroviteljem, in vsem, ki so pripomogli k organizaciji dogodka.

povezava do rezultatov

Avtor prispevka: Jani Šolar

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram