Napete avtokros dirke za DP

Avtokros poligon v hrvaških Gambetičih je bil prizorišče tretje preizkušnje državnega prvenstva v avtokrosu. Dan je minil v znamenju napetih obračun, a tudi prevračanj in celo gorečih dirkalnikov.

V konkurenci CrossKart je bil prvo ime dneva Klemen Zupan, a njegov dvoboj z Mitjo Petrovčičem je bil prava poslastica dneva. V finalu je oba voznika ločilo le 0,6 sekunde. Tretjeuvrščeni Boštjan Jenc je za Zupanom in Petrovčičem zaostal že več kot 18 sekund.

V razredu 3 je med buggyji imel veliko težav že v predtekmovanju favorit Igor Kern, ko je njegov buggy zagorel. Čeprav je finale vozil le z enim delujočim motorjem, je za zmagovalcem Robertom Kociperjem zaostal le 0,6 sekunde. Tretji je bil David Kosirnik, četrti Silvester Jeras in peti Tomaž Burja.

V diviziji 1 je v finalu zmagal Matej Lavrič (subaru impreza) in sicer s prednostjo 10,5 sekunde pred Aleksandrom Križmanom (mitsubishi lancer). Tretji je bil Primož Omahna (audi 1.9). V diviziji 1A pa je bil med Slovenci (kot drugi skupno) najuspešnejši Tilen Pogačar (seat ibiza) pred Janijem Kosirnikom (suzuki baleno) in Marjanom Mlakarjem (zastava yugo).

Državno prvenstvo v avtokrosu se bo zaključilo 9. oktobra z dirko v Moravčah.

Foto: Srečko Zupančič/Avtokrosarena

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram