Napoved tedna: prva dirka avtokrosa in obisk predsednika FIA

V tem tednu nas v Sloveniji čaka prva letošnja dirka državnega prvenstva v avtokrosu, ob tem pa tudi obisk predsednika mednarodne avtomobilistične zveze FIA.

Državno prvenstvo v avtomobilskem športu se je začelo konec aprila, ko so prve letošnje dirke odpeljali tekmovalci v reliju, gorskih in tudi krožnohitrostnih dirkah. Reli Vipavska dolina je bil prva izmed načrtovanih avtošportnih prireditev v Sloveniji, gorski in krožnohitrostni vozniki pa so sezono začeli na tujem. Že ta konec tedna se bo pri Moravčah začelo še državno prvenstvo v avtokrosu. Na poligonu KAPŠ sta tudi letos v načrtu dve prireditvi, ena spomladi in druga z izrazitejšo mednarodno zasedbo še jeseni.

Minuli konec tedna je v Postojni in Logatcu potekal tudi dvodnevni kamp za talentirane slovenske avtomobilske športnike. Pod okriljem programov FIA se je okrog 20 tekmovalcev in tekmovalk soočilo z vprašanji fizične priprave, načrtovanja dirk, pa tudi psihološke priprave, nastopanja pred kamero in podobno. Praktični del je sestavljal popis ene izmed nekdanjih hitrostnih preizkušenj, vožnjo avtomobila z vrtljivimi zadnjimi koleščki in pripravo voznika za gorske dirke. Med udeleženci kampa so bili tako mladi vozniki, ki imajo že zavidljiv nabor izkušenj in uspehov, kakor tudi nekateri novinci iz letošnje sezone.

Poleg prihajajoče dirke v avtokrosu pa bo teden minil tudi v znamenju vnovičnega obiska Mohammeda Ben Sulayema, predsednika FIA. Ben Sulayem se bo sestal tudi z vodilnimi predstavniki države, v četrtek tudi s premierjem Robertom Golobom - osrednji temi pogovorov bosta boj proti sovražnemu govoru v športu in priložnosti za razvoj avtomobilističnega športa v Sloveniji.

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram