Navodila za protidopinško usposabljanje

AŠ 2005 je Nacionalna panožna športna zveza, ki je tudi polnopravna članica OKS in upošteva njegova
pravila in zahteve. OKS je v lanskem letu sprejel sklep, da morajo VSI ŠPORTNIKI IN STROKOVNI KADRI (za komisarje, PK, V in SC je pridobitev certifikata OBVEZNA!, za ostale pa PRIPOROČLJIVA), ki zaprosijo za izdajo licence za tekoče leto, priložiti certifikat o opravljenem antidoping izobraževanju, ki je online na SLOADO spletni strani. Pregledovanje izpolnjevanja tega pogoja je obveznost vsake posamezne športne zveze. Zato vas naprošamo, da voznike in športne funkcionarje pozovete k izpolnitvi tega pogoja, ki je potreben za izdajo licence.

Postopek:

  1. Registracija - Na povezavi https://adel.wada-ama.org/learn najprej opravite registracijo. Pri tem bodite pozorni, da izberete slovenski jezik, saj vam bo tako sistem sam predlagal prevedene tečaje. Če te možnosti nimate, lahko jezik spremenite po registraciji.
  2. Spreminjanje jezika - Ko se registrirate in vstopite v portal, lahko v levem zgornjem kotu dostopate do menija. V meniju se desno od vašega imena in email naslova nahaja "svinčnik". S klikom na ta svinčnik, se vam odpre okno za urejanje profila. Na dnu strani vam poda možnost spremembe jezika.
  3. Izbira tečaja - Za izbiro tečaja se vrnete v meni (levi zgornji kot). Tokrat namesto svinčnika, izberete predzadnjo možnost (ADEL Academy/ADEL Akademija). Sistem vam odpre iskalnik tečajev in vam praviloma že sam predlaga tečaje v izbranem jeziku. Če se to ne zgodi, v iskalnik enostavno vpišete: Izobraževalni program za trenerje oz. Izobraževalni program športnikov, odvisno kakšno funkcijo opravljate.
  4. Opravljanje tečaja - Vsak tečaj je sestavljen iz modulov. Za pridobitev certifikata je potrebno "preklikati" vse module, kvize in pripadajoče gradivo! Bodite pozorni, da tekom modula obrnete vse kartice in kliknete na vse možne "+" znake, saj vas drugače tečaj ne spusti naprej.
  5. Certifikat - Ko zaključite z moduli, kvizi in priročniki, vam bo sistem izdal certifikat. Tega si prenesete in ga pošljete na svoje društvo. Skrbnik naj pri urejanju podatkov za licence priloži še certifikat.

Več navodil s slikovnim gradivom najdete v priponki. Če boste imeli težave, se obrnite na nas ali direktno na ADEL - priponka.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram