Nemarnik in Kern junaka dirke v Moravčah

ASC Mustang iz Domžal je še drugič na poligonu KAPŠ pri Moravčah pripravi odlično dirko v avtokrosu, ki je imela tokrat še mnogo večji mednarodni pridih. Kljub temu pa so v številnih finalnih vožnjah prevladovali slovenski tekmovalci. Najhitrejši voznik med Slovenci je bil v finalih Tom Nemarnik, zmagovalec razreda KartCross.

Pred več tisoč gledalci so vozniki avtokrosa prikazali mnoge tesne in nepopustljive vožnje, ob koncu dirkaškega konca tedna pa je bilo junakov prav gotovo več. Eden osrednjih je bil Igor Kern, veteran slovenskega avtokrosa, ki je v mednarodni konkurenci zmagal v Diviziji 3 med buggyji in s tem tudi potrdil naslov državnega prvaka. Sprva je v finalu kazalo na zmago Davida Kosirnika, a je Kern vendarle prehitel mlajšega tekmeca in slavil lepo zmago. Finalna dirka je bila prekinjena po nesreči Roberta Kociperja, za Kernom in Kosirnikom pa je tretje mesto osvojil Matej Grabnar. Kernu, ki je v finalu vozil s hitrostjo 71 kilometrov na uro, je pripadel tudi najhitrejši čas dirke te atraktivne divizije.

Še bolj napeto je bilo cel dan v razredu KartCross. Po predtekmovanju je imela prva šesterica voznikov svoje najboljše čase le v razmaku 0,3 sekunde. To je obetalo izjemno razburljiv finale in veliko gneče že v prvem levem ovinku po štartu. Tako je tudi bilo. Kratko sta potegnila Mitja Petrovčič, ki je z odstopom izgubil vse možnosti za naslov prvaka, in tudi Matija Rakovec. Za vodilnima tujcema, Slovakom Baratijem in Čehom Sulekom, se je med Slovenci najbolje znašel Tom Nemarnik. Osvojil je končno tretje mesto in prehitel Italijana Berta, ki je bil predtekmovalnih dirkah večkrat hitrejši od Nemarnika. Med Slovenci je bil drugi Rakovec, tretji pa Klemen Zupan. Ta je tako ubranil prednost v skupnem seštevku in postal državni prvak. Zmagovalec Nemarnik je v tem razredu vozil celo hitreje od Kerna.

V Diviziji 1a sta celo finale eden za drugim vozila Žiga Kraševec (VW polo) in Tilen Pogačar (seat ibiza). Kraševec je branil prednost v skupnem seštevku državnega prvenstva in Pogačarju ni pustil priložnosti za prehitevanje. V skupni razvrstitvi je slavil Hrvat Fero (fiat punto), med Slovenci pa je bil za Kraševcem in Pogačarjem skupno tretji Jani Kosirnik (suzuki baleno).

V Diviziji 1 sta slovenske barve v finalu zastopala Primož Omahna (audi) in Anže Švarc (ford focus), v Diviziji 3A pa med 1,6-litrskimi buggyjl le Silverster Jeras).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram