Nova Gorica letos spet z dvojnim reli programom

Po letu premora se letos septembra vrača deveta izvedba MAHLE relija  Nova Gorica, ki je slovenski reli z najvišjim mednarodnim statusom. Reli poleg slovenskega državnega prvenstva namreč šteje tudi za FIA evropski reli pokal, pokal Mitropa, FIA CEZ za moderne in starodobne dirkalnike, novost pa je uvrstitev v koledar pokala FIA RGT. Vse to spet obeta kakovostno mednarodno udeležbo relija, ki ga je predlani v svoj prid odločil ruski voznik Nikolay Gryazin (VW polo R5).

Letošnji reli se bo z uradnim testom “shakedownom” začel v petek 10. septembra, ko bo ob 14.30 na Kidričevi ulici v Novi Gorici pred Perlo tudi štart relija. Na istem mestu bo v soboto, 11. septembra, ob 15.15 tudi cilj prireditve.

13 HP bo dolgih 143 kilometrov

Novogoriški reli bo imel 13 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 143 kilometrov. Na sporedu bo sedem različnih hitrostnih preizkušenj. Vse razen ene bodo posadke vozile dvakrat. Enkrat se bo vozil le tako imenovani “superspecial” po ulicah Nove Gorice, ki bo letos nekoliko daljši kot predlani in bo posvečen pionirju letalsta, Edvardu Rusjanu . Dolžina te najkrajše hitrostne preizkušnje bo dobre tri kilometre. Najdaljša hitrostna preizkušnja bo dolga 22,8 kilometra in bo na sporedu že prvi dan relija. Celotna dolžina relija skupaj z vmesnimi etapami bo 384 kilometrov.

“Superspecial bomo letos nekoliko podaljšali in sicer bo trasa vozila še okrog občinske stavbe v Novi Gorici. Novost je tudi hitrostna preizkušnja Renče. Del njene trase smo lani uporabili za naš MAHLE Eko reli, sicer pa so tu relije organizirali že v osemdesetih letih. Z organizacijo imamo polno dela in najbolj veseli smo, da po lanski odpovedi lahko letos vendarle vnovič pripravljamo naše tekmovanje. Imamo tudi polno podporo glavnega pokrovitelja družbe MAHLE in tudi lokalnih skupnosti,” reli napoveduje predsednik organizacijskega odbora Miran Terčič.

Tudi letos vzporedno "Eko reli"

Organizatorji iz vrst AMD Gorica bodo vzporedno tudi letos pripravili točnostni reli z avtomobili na alternativne pogone, ki ostaja del svetovnega pokala FIA E-Regularity Cup. Ta prireditev, ki je v prvi vrsti namenjena električnim avtomobilom in lovu za predpisanimi povprečnimi hitrostmi na določenih odsekih (točnostne preizkušnje), bo potekala od četrtka, 9. septembra, do petka 10. septembra. “Eko reli” bo skupno dolg 381 kilometrov, v tej razdalji pa bo 12 točnostnih preizkušenj.

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram