Novaku pozivni reli v Soški dolini

Aljoša Novak in Uroš Ocvirk (škoda fabia R5) sta zmagovalca pozivnega relija Soška dolina v okolici Kobarida in Bovca.

Avtomobilsko društvo RR Tmin je po majski gorskohitrostni dirki uspešno izpeljalo še svoj prvi pozivni reli. Zmagovalec relija je bil Aljoša Novak s sovoznikom Urošem Ocvirkom (škoda fabia R5), ki je imel v cilju 12,1 sekunde prednosti pred Avstrijcem Simonom Wagnerjem (peugeot 208 rally4). Novak je reli sicer slabo začel in že v drugem ovinku zdrsnil s ceste, a pozneje je dobil štiri hitrostne preizkušnje in uspešno branil prednost pred Wagnerjem. Avstrijec, ki se je ogreval pred nadaljevanjem avstrijskega DP prihodnji teden v Nemčiji, je prav tako dobil štiri preizkušnje in bil zanesljivo najhitrejši med avtomobili s pogonom na en par koles.

Tretje uvrščeni Grega Premrl s sovoznikom Gregorjem Brešerjem (peugeot 208 rally4) je za Novakom zaostal minuto in 15 sekund. V prvi peterici sta bili še posadki Humar-Peternel (renault clio) in Kavčič-Čeglaj (peugeot 208 R2).

Reli je uspešno končalo enajst od 13 posadk na štartu.

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram